25 augustus 2018

Workshop coaching met klei

Workshop Boetseren met een coachvraag: klei brengt je uit je hoofd en in je lijf

Deze workshop is een combinatie van lifecoaching op thema’s die spelen in je leven en waar je wat mee wil en een object van klei maken. Zit je met vragen als: Hoe laat ik iets los? Waarom ben ik zo snel boos/geïrriteerd? Wie ben ik nu? Dan kan je met dit thema als uitgangspunt de workshop in en hier speels vorm aan geven.

De workshop is geen therapie maar het kan wel iets in werking zetten. Je wordt gespiegeld op je woorden en je nonverbale signalen. Ook wordt het kleien en je werkstuk ingezet om te associëren op je coachvraag.

Het uiteindelijke object kan staan voor een life-event waar je wat in verwerkt hebt, het kan een anker worden van wat je geleerd hebt of een liefdevolle herinnering aan een periode in je leven. Alles is goed je werkt vanuit je gevoel dus het hoeft geen object te worden wat “af” is.

Klei is een heel aards materiaal. Het is een vaste substantie waar kracht voor nodig is om het te vormen.  Wanneer je boetseert worden je handen warmer, je bloed gaat sneller stromen en je lijf wordt actiever betrokken bij wat je doet.

Het uiteindelijke object kan staan voor een life-event waar je wat in verwerkt hebt, het kan een anker worden van wat je geleerd hebt of een liefdevolle herinnering aan een periode in je leven.

Wie zijn wij

Marie-anne Schuring: Sinds 4 jaar geef ik boetseer workshops aan huis voor maximal 4 personen. Tijdens deze workshop leg ik uit hoe je met klei omgaat en je een mooi voorwerp kan maken. Dit voorwerp wordt ook afgebakken. Mijn inspiratie haal ik uit de natuur en dingen om mij heen.

Andrea Brouwer: Sinds 4 jaar ben Ik met life en levensfase coaching bezig , ook coach ik kleine teams.  Ik wordt enthousiast wanneer ik met iemand samen ga zoeken wie je bent, wat je wil en wat je kan.

Het effect van deze workshop is o.a.:

  • geconcentreerd kunnen blijven
  • los van de vele indrukken in ons gewone leven
  • beter kunnen ontspannen
  • beter contact met jezelf

 

Workshop 1:
Dag workshop (11 oktober, 8 november 2018)
9.30 binnen lopen en koffie
9.45 kennismaken, uitleg workshop
Marie-anne- uitleg technische kant van het kleien. Waar moet het object aan voldoen om in de oven te kunnen.
Andrea- uitleg lifecoaching.
Iedereen vertelt iets over haar coachvraag
10.15 oefening om meer bij jezelf en je gevoel te komen.
Na de oefening je gevoel in 1 woord benoemen (rust, onrust, verdriet, blij, boos etc…) Ga met en vanuit dat gevoel beginnen met je voorwerp.
11.00 koffie moment en bespreken wat de ervaring is.
11.15 verder met boetseren
12.00 afronden voor de dag.

Avond workshop (4 oktober, 6 november 2018)
19:30 binnen lopen en koffie
19.45 kennismaken, uitleg workshop
Marie-anne- uitleg technische kant van het kleien. Waar moet het object aan voldoen om in de oven te kunnen.
Andrea- uitleg lifecoaching.
Iedereen vertelt iets over haar coachvraag
20:15 oefening om meer bij jezelf en je gevoel te komen.
Na de oefening je gevoel in 1 woord benoemen (rust, onrust, verdriet, blij, boos etc…) Ga met en vanuit dat gevoel beginnen met je voorwerp.
21:00 koffie moment en bespreken wat de ervaring is.
21:15 verder met boetseren
22:00 afronden voor de dag.

Kosten
€50 inclusief koffie en thee.